Gazeteci İsmail Saymaz Anlattı: Engin Polat ve Dilan Polat Yakalanmasaydı Holdingleşecekti!

Gazeteci İsmail Saymaz, Dilan Polat ve Engin Polat’ın operasyon yapılmadan önce holdingleşme arifesinde olduklarını söyledi. Saymaz, ‘Baldızlardan, ninelerden, kardeşlerden, dayılardan oluşan bir ağ ile karşı karşıyayız‘ dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV yayınında Dilan Polat ve Engin Polat davasına ilişkin şunları anlattı⬇️

“Dilan Polat ve Engin Polat asında bir holding değil. Holdingleşmek üzerelerdi. Ama eğer kursalarda, 15-16 şirketten oluşan ve hemen hemen hepsi baba Sezgin, kardeşler Alper, Sinem, Can, Engin’in dayısı Mesut, yengesi Nilgün hatta annenesi Zehra Yılmaz üzerinde açılmış şirketlerle olacaktı.”

“Nine Zehra Yılmaz, okumaktan aciz, zor yürüyor. Onun üzerine bile şirket kurmuşlar. Bazı şirketleri ise çocuklarının ismiyle kurmuşlar. Baldızlardan, ninelerden, kardeşlerden, dayılardan oluşan bir ağ ile karşı karşıyayız yani.”

“MASAK raporlarına baktığımızda; hiç kimse türk toplumunda bu kadar hızlı büyüyemezdi. Sonuçta Engin Polat ve ailesi İstanbul Ataşehir’de iki katlı bir gecekonduda yaşayan bir aile. 2017’de Dilan Polat ilk güzellik merkezini kuruyor. İlk arabalarını aldıkları tarih de o tarih. Herkesin alabileceği bir araba bu da.”

‘2019-2020’de şubeleşmeye gidiyorlar ve para gelmeye başlıyor. 46 ilde şubelerini kurmuştu. Bir tür saadet zinciri gibi. Tabi Dilan Polat buradan isim hakkı alıyor. Güzellik merkezlerini kurmuşken, kozmetik ürünleri de yapmaya başlıyorlar. 500 milyon liralık bir geliri olduğu bahsediliyor. 2022’de top noktaya ulaşılıyorlar.’

“Dilan Polat olağanüstü zenginleşmeyi bir reklam stratejisi olarak sosyal medya ve televizyonlarda gösteriyor. Dilan Polat aynı zamanda bir hayat satıyor.”

‘Garibanlıktan geliyor ve bunu saklamıyor. Sen de güzel kadın olabilirsin, sen de para içinde yüzebilirsin. En alttakilere bu hayatı satıyor. Dilan Polat ‘Ben bir post paylaştığımda 20 bin sipariş geliyordu’ diyor. Bütün bu görgüsüzlük aslında bir satış stratejisi.’

“2022 ile birlikte ciddi bir şişme oluştu. 2022 ve 2023’te bu sefer gayrimenkul şirketleri kurdular. Yüksek miktarda paraları aile üyeleri bu şirkete ya da Engin Polat’a yatırdılar. Paralarla gayrimenkul ya da lüks araç alımı yapıldı. Bu paranın menşeine ilişkin bir tespit yok. Kaynağı belirsiz olduğu iddia edilen bir para var ancak kaynak yok.”

‘İki şey biliyoruz. Birincisi sahte fatura temini o da  200 milyon liralık. İkincisi vergi kaçırıldığı.’

“Ben 6 aydan önce tahliye edilebileceklerini sanmıyorum. Tahliye olsalar bile eski işlerine kaldıkları yerden devam edemezler. Bu Tosuncuk Mehmet Aydın’ın yeniden Çiftlik Bank kurmasına benzer.”

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir